Вижте продукциите на "Ноливуд"

Нигерийският режисьор Пол Каст довършва най-новия си филм „Само ние двамата". Проектът трябва да излезе през април, а авторът се надява да постигне успех. Лентата разказва за двойка, която успява да премине през върховете и спадовете в живота. Каст е студент по психология, той започва кариерата си през 2019 г., разказват от Voice of America (VOA).

Нигерийската филмова индустрия, наречена Ноливуд, е втората по големина в света след индийския Боливуд, съзавайки над хиляда филма годишно.

През декември нигерийският филм „Племе, наречено Юда“ стана първият филм, който спечели 1,1 милиона долара. Филмът ще бъде пуснат и на големия екран в САЩ. Лентата разказва за самотна майка и петте ѝ сина, които се борят да оцелеят. Филмът представя реалността в Нигерия, а акторите споделят, че всеки може да види себе си в тази история.

„Убийците на цветната луна”: Великият Мартин Скорсезе с разказ за заснемането на филма

Каст разказва и за успеха на филма "Lionheart", който стана първият нигерийски филм, пуснат в американския боксофис.Създателите на филми казват, че достъпът до финансиране все още е предизвикателство. Те настояват нигерийското правителство и финансовите институции да помогнат, за да бъде и качеството по-добро, предава VOA.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

 

 

 

 

 

 

Източник: Voice of America (VOA)