Историческата криминална драма беше един от претендентите за „Оскар” тази година

С 10 номинации за филма „Убийците на цветната луна” ненадминатият майстор на кинематографичния епос Мартин Скорсезе се превърна в най-номинирания жив режисьор в историята на „Оскарите”. 

„Надявам се, че сме се справили добре с изграждането на историята в  „Убийците на цветната луна“ и това е оценено от Академията. Искам да кажа обаче, че имах голям късмет да работя с настина страхотен екип. Всички вложихме много - актьорите, операторите, сценаристите, както и всички от племето Осейдж. Живяхме в този район почти година, за да пресъздадем историята такава, каквото е била. Това е екипна работа, а аз много ценя хората, с които работя”, сподели Скорсезе. 

Коя е монтажистката и най-добра приятелка на Мартин Скорсезе (ВИДЕО)

„Вдъхнових се от книгата, това е ценна литература. Всички ние можем да четем, нямам съмнение, но снимките, кадрите, които създадохме, говорят много. Това се е случило преди 100 години, информира ни за нашето минало и разкрива кои сме ние като човешки същества. Това е най-важното нещо - старата история. А посланието е: не бива да повтаряме грешите от миналото”, казва още великият режисьор.  

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase