В последната година модата се уповава на славата на старите класики

В последната година модата се уповава на славата на старите класики и стила на тенденцията "Тих лукс", която комбинира базовите части на облеклото в стилна и едновременно непринудена визия. Пример за това е най-новата тенденция в мъжката мода – поло тениски с класически ретро силует и нов привкус, които ще изместят стандартните мъжки тениски!

Ако досега поло тениските имаха славата на облекло за офиса за 30+, то през новия пролетно-летен сезон празнуват голямото си завръщане на градската модна сцена. Едно е ясно - новата интерпретация няма нищо общо със стария й имидж и ще е тотален хит не само сред работещите мъже, но и сред тийнейджъри. Поло тениската ще е основа на всяко облекло тази пролет, защото осигурява разнообразие в гардероба и е изключително гъвкава при комбиниране с различните стилове. В следващите редове ще Ви покажем как можете перфектно да демонстрирате основната тенденция на годината!

От конете до модния подиум: Универсалност Без Ограничения!

Подобно на много модни тенденции, поло тениската също намира своето начало в спорта. Историята датира от 20-ти век, когато играчите на поло в Индия се нуждаят от леко облекло, когато се състезават на кон при високи температури. Оттук идва и сгъваемата яка, която може да се повдигне, за да предпази врата от слънцето.

Традиционно поло тениските се изработват от ефирно тъкано памучно пике, с характерно копче (за лесно обличане преди поло мача) и яка. Днес модните дизайнери запазват класическия силует, но си играят с материалите, цветовете и шарките, за да придадат модерна актуализация на класиката, която да подхожда на всеки стил – от улично облекло с карго панталон и дънково яке за тийнейджъри, през ежедневна градска визия с дънки, до елегантен тоалет с чино панталон и сако.

Базови бели и черни поло тениски или цветни и привличащи вниманието модели, с щампи или райета – разгледайте разнообразието от модели и цветове в Bolf.bg и се убедете сами, че поло тениските могат да покрият всеки стил, без ограничения!

Кога и как да носим Поло тениски?

Поло тениската е подходяща винаги: в училище, в университета, в офиса, под сакото на събития, в свободното време и разбира се на среща, ако е впечатляващ модел, отразяващ индивидуалността Ви. Колкото по-официален е поводът, толкова по-фина трябва да е материята. Подходящ избор за сватби е поло тениска с пике от памук или лен, а за спортна визия за разходка изберете памучна поло тениска в свеж цвят, който ще създаде настроение.

В зависимост от повода, поло тениската може да бъде носена в най-различни комбинации. На първо място обърнете внимание на кройката - класически прилепнал силует, стандартната кройка или модерните за тийнейджъриовърсайз модели.

Когато стилът среща небрежната визия

За ежедневна визия е най-добре да комбинирате поло тениската си със свободни дрехи като бомбър якета, пуловери, дънки или карго панталони. Ако затвореното копче е твърде строго за Вас, можете да носите тениската разкопчана. Актуалните за тийнейджъри, гердани тип „верига“ се комбинират перфектно с поло тениска, като разкопчаете горното копче, за да създадете небрежен вид.

Елегантност и професионализъм: Поло тениска в официална визия

Когато говорим за бизнес или официално облекло, което не е толкова строго, то няма по-подходящ избор на дреха от поло тениската. За офиса я комбинирайте с тъмни дънки и блейзър, а за официална вечеря или повод, който изисква нещо по-елегантно, поло тениската е идеалното допълнение към чино панталон или костюм.

Независимо от това как я комбинирате, поло тениските са символ на удобство, високо качество и безупречен вкус!