В системата на МВР младият мъж имал десетки фишове и актове, натрупани за 2 години

240 км/ч в населено място и с 260 км/ч по магистрала „Хемус”. Това са скоростите, които е развил 20-годишният Красимир Георгиев от село Разлив край Правец. Мъжът е заснел всичко това и го е публикувал в социалната мрежа TikTok. При опит да се срещне с него екипът ни беше посрещнат с камъни, тигани и стъклени бутилки. 

Мощна кола, опасна скорост и клип в социалните мрежи. Не прецедент, а вече като по модел се появи поредно видео, на което се вижда шофиране с бясна скорост. Различното този път е, че според МВР 20-годишният Красимир не отрича, че е зад волана. 

Със 180 км/ч в населено място: Кой е поредният нарушител, похвалил се в социалните мрежи

„Направи самопризнания, че той е управлявал въпросните два автомобила, които не са негова собственост. Първият вече е продаден на друг човек”, обясни Петър Иванов, началник на „Охранителна полиция” в РУ Правец.

Втората кола се вижда в двора на къщата му и вече е спряна от движение. Красимир не се появи пред екипа на NOVA, а роднините му не пожелаха да обяснят каква е била причината да шофира така. Според неговите близки подобни клипове могат да бъдат свалени от интернет. С агресия е посрещнат коментара, че той сам е признал, че е качил видеата с високата скорост.

19-годишна „летя” със 184 км/ч по улиците на Пловдив

„Принуждавате ме сега да взема дърво”, предупреди роднина на мъжа. 
Според Иванов целта на Красимир Георгиев е била да увери бъдещия купувач, че автомобилът е технически годен и да събере повече харесвания за другия автомобил.

Оказва се, че шофьорската книжка не е пречка за подобна постъпка. Един от 18-те фиша и 7-те акта на Красимир е затова, че той е хванат зад волана още преди да бъде пълноправен водач. През последните две години е предизвикал катастрофа, карал е с превишена скорост, без колан, шофирал е докато говори по телефона. След дръзкото му поведение на пътя сега ще бъде сезирана и прокуратурата. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase