Бразилецът бе осъден за изнасилване

Бившата звезда на "Реал Мадрид", "Манчестър Сити" и бразилския национален отбор Робиньо бе задържан от полицията в Сантос, за да започне да излежава 9-годишната си присъда за изнасилване.

Бразилецът бе осъден за престъплението, извършено преди десетилетие, като вчера съдът отхвърли искането му за отлагане на началото на излежаване на присъдата. След това федералната полиция в Сантос арестува бившия футболист в имението му. "Задържанията ще премине изследвания и след това ще бъде предаден на затворническата система", заявиха от полицията.

През 2017 година Робиньо бе осъден от италиански съд, че е взел участие в групово изнасилване на албанска гражданка, която е празнувала рождения си ден в нощен клуб в Милано през 2013. През 2020 бразилецът загуби обжалване пред по-висша инстанция, а през 2022 най-висшият италиански съд потвърди присъдата му и издаде международен бюлетин за задържането му.

Бразилия не екстрадира бразилски граждани при такива случаи, а Италия пожела Робиньо да излежи присъдата си в своята родина. В четвъртък Върховният съд в Бразилия отхвърли молбата на Робиньо за отлагане на началото на присъдата му. Той ще излежи присъдата си в затвора в Тремембе, на 150 километра югоизточно от Сао Пауло, пише Gong.bg.

По този начин втора бразилска футболна звезда бе осъдена за изнасилване от началото на годината, след като Дани Алвеш получи 4 години и половина от съда в Барселона в края на февруари.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase