Няма информация за съпричастност на служители от фирмата, която е и най-големия вносител плодове у нас

Прокуратурата и Агенция "Митници" с информация за задържаните близо 170 килограма кокаин в контейнер с банани в Бургас. Тепърва ще се установява дали задържаните наркотици са били предназначени за вътрешния пазар, или за експорт. По данни на прокуратурата дрогата е на стойност 7 млн. долара. Корабът, акостирал в морския ни град, е пътувал към България от Еквадор. 

Към момента няма информация за съпричастност на служители от фирмата, която е и най-големият вносител на цитрусови плодове у нас. 

Митничари откриха 150 кг кокаин в пратка с банани в Бургас

Ако бъдат установени трафикантите, те може да получат затвор от 10 до 15 години и санкция между 100 и 200 хиляди лева. 

„Служителите от отдела за борба с наркотрафика са селектирали няколко контейнера за проверка,които са съдържали банани. След проучване на три от контейнерите са забелязани подозрителни зони - фабрично изработена стена зад агрегата на хладилен контейнер. Общото количество, което е открито са 150 пакета, около 169 кг. кокаин”, заяви началникът на отдел "Борба с наркотрафика" в ОДМВР-Бургас Стефан Бакалов.

„По цени на свободния пазар 1 килограм от въпросния кокаин се търгува за 40 хил. долара .Сами можете да си представите и сами можете да изчислите общата стойност на наркотичните вещества,която възлиза на 6 млн. и 800 хил. долара”, допълни Георги Чинев, Окръжна прокуратура в Бургас

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase