Съоръжението се срути, след като 300-метров товарен кораб се удари в една от подпорните колони

Водолази са открили телата на двама от работниците, които загинаха при срутването на моста в Балтимор. Те са били в червен пикап, на дълбочина от седем метра и половина. Останалите четирима продължават да са в неизвестност, но аварийните екипи смятат, че телата им може да са затиснати сред отломките.

Товарният кораб, разрушил моста в Балтимор, имал "сериозен електрически проблем"

Съоръжението се срути, след като 300-метров товарен кораб се удари в една от подпорните колони на моста. Основата версия беше за повреда в главния двигател на плавателния съд. Последните данни на разследващите обаче показват, че корабът е преминал поддръжка на двигателите на пристанището в Балтимор малко преди фаталния удар.

Водолази откриха черната кутия на кораба, разрушил моста в Балтимор

„Мостът е бил в задоволително състояние. Последната инспекция е извършена през май миналата година. Още не сме прегледали всички документи от нея, това ще бъде направено след като приключим с огледа на място. Оперативната и инженерна група успяха да се качат на борда снощи. Те обходиха кораба, в това число – мостика и машинното отделение. Търсеха електронни компоненти, както и записващи устройства, всякакви камери, всякакъв вид видеонаблюдение. Не откриха нито едно от тези неща, но търсенето продължава”, заяви Дженифър Хоумънди, началник на Националния борд за безопасен транспорт.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase