Става дума за вреда в размер на 60 хил. лв.

Софийската районна прокуратура повдигна поредно обвинение за измама срещу адвокат Десислава Богатинова.

„Тя е заблудила три отделни лица, едното от които - китайски гражданин, като им е причинила имотна вреда за 60 000 лв.”, заяви наблюдаващият прокурор Николай Николаев.

Измама за хиляди левове: Как адвокат без права сключва договори и взима хонорари

Припомняме, че през август миналата година зрители на NOVA разказаха, че въпросната жена ги е подвела. Била наета в качеството ѝ на адвокат, но впоследствие изчезнала с изплатения ѝ хонорар. По думите на потърпевшите проверка показала, че Богатинова нямала права да упражнява тази професия. Пред NOVA тя отрече всички обвинения срещу нея. А новите такива са за още по-стари случаи. 

Прокурор Николаев посочи, че в момента има две висящи досъдебни производства, по които лице по жалба е Богатинова, но тя все още не е привлечена в качеството на обвиняем. „Предстоят разпити на свидетели. Но СРП внася вече четвърти обвинителен акт срещу нея”, допълни той.

„Най-голямото забавяне дойде от необходимостта за извършване на международна правна помощ от компетентни власти на Китайската народна република. Тези дела са особено трудни”, подчерта Николаев.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase