Байдън и Тръмп с взаимни обвинения по темата за сигурността в страната

Престъпността е водещият мотив на избирателите да излязат да гласуват за президентските избори, съобщи Voice of America. Местни жители споделят, че не се чувстват в безопасност.

Доналд Тръмп води предизборната си кампания, базирана на необходимостта от закон и ред, заради което обещава да укрепи местната полиция. Той беше в Ню Йорк, за да отдаде почит на полицай, убит по време на работа, съобщава VOA.

Проучване показва, че избирателите в САЩ виждат престъпността и наркотиците като основни проблеми, по-важни дори от здравеопазването, тероризма и изменението на климата. Тези данни са на фона на информацията на ФБР, че престъпността в Щатите намалява.

Тръмп нарече нелегалните мигранти в САЩ животни

Джо Байдън посочва намаляващия брой престъпления като доказателство за успеха на неговата администрация и органите на реда.

По време на кампанията си Байдън каза, че претенциите на Тръмп за ред и законност са подкопани от множеството му обвинителни актове. Тръмп отвърна, че тези обвинения са намеса в изборите от страна на съдебна система, предава Voice of America

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

 

 

 

Източник: Voice of America, dariknews.bg