Благовест Георгиев е член на Комисията по безопасност на движението в СОС

Общинският съветник и член на Комисията по безопасност на движението Благовест Георгиев е избягал от ПТП в петък вечер, научи NOVA. На ул. „Драган Цанков” и „Кирил Видински” той е предизвикал лека катастрофа между две коли. Виновният шофьор е опитал да напусне мястото на катастрофата, но е спрян на няколко пресечки от инцидента. Водачът е член на Комисията по безопасност на движението от ПП-ДБ-СС.

Видимо е бил употребил алкохол, но е отказал тест за алкохол и наркотични вещества.

Снимка: Юлиян Стоянов, NOVA

Справка на NOVA в КАТ показа, че Георгиев има и предишни прегрешения на пътя. През 2007 г. след катастрофа отказва да бъде тестван, а през 2017 г. в кръвта му се установяват 0,8%, заради което книжката му е отнета за 8 месеца и му налагат глоба от 700 лева. 

В позиция до медиите групата общинските съветници на ПП в Столичния общински съвет и Изпълнителният съвет на партията заявяват, че оценяват поведението на колегата си Георгиев като недопустимо, опасно за околните и нарушаващо не само законите и правилата, но и обществения морал. „Ще приемем без колебание оставката му от позицията общински съветник”, се казва в позицията на партията, изпратена до медиите.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase