Дрескодът за гостите беше "Градината на времето"

Балът в музея "Метрополитън" - най-важното събитие в света на модата за годината отново се превърна във внушителен спектакъл. По традиция се организира в първия понеделник на месец май и съпътства откриването на голямата експозиция на модния департамент на "Метрополитън".

Този път изложбата е озаглавена „Спящите красавици: Пробуждане на модата“, а дрескодът за гостите беше "Градината на времето". Екстравагантни костюми, цветни детайли, луди прически и ярък грим заляха зеления килим, който се превърна в истинска градина, от която разцъфваха знаменитостите.

Актрисата Зендая привлече вниманието не с една, а с две впечатляващи визии.27-годишната звезда, която е съпредседател на събитието най-напред се появи в синьо-зелена рокля на John Galliano, включваща акценти от клони и плодове. През едното рамо се забелязваше изкуствена птица и голямо перо в шапката. На финала на модното дефиле Зендая закри събитието с черна вталена рокля Givenchy, комбинирана с шапка с цветя на Alexander McQueen.

Певицата и актриса Дженифър Лопес, която също беше сред домакините на бала, остана вярна на себе си и се появи в елегантен тоалет от колекцията висша мода на Schiaparelli. Тя беше облечена в ефектна прозрачна рокля, която блестеше с кристали и сребърни перли. Деколтето ѝ се разширяваше в елементи, наподобяващи клони, и подчертаваше всяко нейно движение.

Звезди, блясък, смели и екстравагантни тоалети на Met Gala 2024 (ГАЛЕРИЯ)

Шакира разцъфна като ярка червена роза, която перфектно контрастираше със зеленото на килима. Тоалетът е без презрамки с дълбоко сърцевидно деколте и триъгълни разрези около талията. В центъра блестеше ослепително цвете с червен скъпоценен камък в средата, а на китките - ръкави, които приличаха на гигантски червени рози. Отпред роклята имаше дълбока цепка, а отзад дълъг шлейф.

Сред най-драматичните моменти на килима беше появата на певицата Карди Би. Рапърката буквално покри килима с обемна черна рокля с деколте от раменете, което водеше до огромна пола, която се простираше по цялата ширина на стълбите на музея "Метрополитън". Визията ѝ е дело на Windowsen и беше завършена с диаманти и изумрудени бижута.

Рапърката Ники Минаж бе в рокля на Франческо Риси от Marni. Тя беше като истинска цветна скулптура, покрита с ръчно рисувани метални цветя. Мини тоалетът е с кройка тип пясъчен часовник и е изработена от ръчно рисувана златиста коприна. 3D металните цветя са изрисувани ръчно в различни ярки нюанси. Модните критици я обявиха за най-цветния букет в градината на Мет Гала.

Подобно на героинята си Кари Брадшоу, Сара Джесика Паркър впечатли всички с визиите си и в реалния живот. Тя беше избрала истинско произведение на изкуството за появата си на бала. Тоалетът е дело на Ричард Куин и е скулптриран върху метална рамка, след което е апликиран с ръчно изрязана флорална дантела и блещукащи кристали. Визията ѝ беше завършена с елегантна шапка и дълга перука.

Деми Мур изглеждаше прекрасно в кадифена рокля на Харис Рийд, креативният директор на "Нина Ричи". Асиметричната кройка тип Кала беше украсена с розови божури и дълги шипове. Цветята са ръчно рисувани върху копринената органза, след което са бродирани върху тоалета в продължение на 6000 часа. Деми беше покрита от главата до петите с диаманти и изумруди,инкрустирани в бижута, наподобяващи семена на глухарче. Те са вдъхновени от гръцката нимфа Хлорис, богиня на пролетта.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase