„ГЕРБ расте", категоричен бе заместник-председателят на партията

Как вотът за национален и европейски парламент ще промени политическата картина в България? Ще се стигне ли до ново общо управление между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ? Темата в студиото на „Здравей, България” коментира заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

„ГЕРБ расте. Трябва да видим в какъв мащаб хората ще си дадат сметка, че трябва да гласуват с разум и да забравят емоциите и нагласите, с които се отиваше на избори в ония смутни времена, когато се вдигаха юмруци и се хвърляха какви ли не обвинения”, каза Даниел Митов.

„Нямаме представа какви ще са резултатите от вота. Единственото нещо, което трябва да правим в кампанията, е да кажем на нашите, на българските граждани: Стига толкова експерименти. Дайте да се занимаваме сериозно с управлението на държавата”, заяви Митов.

Той уточни, че преди да стане въпрос за дискусия между партиите, трябва да се видят резултатите от изборите. „Точно по правилата на демокрацията, след вота, в зависимост от изхода, се сяда на маса с политически субекти, с които все пак могат да се намерят общи приоритети и тогава се решава дали може, или не може да се състави кабинет”, подчерта Митов.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase