Нападателят успял да избяга и да се укрие в друг град

Мъж е задържан за опит за изнасилване на 11-годишно дете в центъра на Мездра. Нападението било извършено по светло, в близост до сградата на общината. Въпреки че мястото е оживено, нападателят успял да избяга и да се укрие на повече от 200 км. Задържан е часове по-късно на гарата в Пловдив.

6 години затвор за мъж, опитал да изнасили жена на улица в София

„На 20 май около 19 часа е получен сигнал в РУ Мездра за извършени блудствени действия срещу малолетно лице. Случаят незабавно е докладван на прокуратурата. Дадени са указания за неотложи действия и незабавно установяване на извършителя на престъплението. Мъжът е от Берковица, но е открит в Пловдив”, заяви в ефира на „Здравей, България” заместник-районният прокурор на Враца Емилиян Костов.

Той подчерта, че по случая са работили над 70 полицаи от три дирекции. „Извършителят е 37-годишен. Пътувал е с влак, който е имал престой в Мездра. Отивал е към Бургас. Слизайки от композицията, за да си купи нещо за хапване, мъжът извършва това грубо и дръзко деяние. Няма данни лицето да е с психични проблеми”, обясни Костов.

Мъж нападна с нож 4-годишно дете в супермаркет

Напада детето в храсти, които се намират зад пешеходен тунел до сградата на общината. В някакъв момент момиченцето успява да се отскубне от нападателя, да набере баща си по телефона и да изтича на булеварда, където среща първо Антоанета.

„Детето беше много разстроено. Крещеше по телефона на баща си: ”Татко, ела да ме вземеш. Един се опита да ме изнасили”, разказа Антоанета Маринова, която е намерила детето след нападението. 

Хора наоколо се притекли на помощ и помолили да опише нападателя. „Въпреки големия стрес, се обърна и ми каза: „Беше побелял със сини очи“”, разказа Антоанета Маринова.

Детето го разпознало и пред разследващите, които допълват профила му.

„Нападателят не е осъждан. Няма криминални прояви. Задържан е за 72 часа. Внесено е искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение. Лицето е привлечено към наказателна отговорност за блудство с малолетно лице. За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 6 години. Ще бъдем безкомпромисни към извършители на такива престъпления”, категоричен беше районният прокурор. Мъжът обяснил, че на път към морето е прекалил с алкохола. 

От районната прокуратура уточняват, че в момента детето е по-добре. С него работят психолози и се вземат мерки за защита.

Повече по темата гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase