„Политиката все още ме изкушава, макар и след 18 години”, каза кандидатът за евродепутат

„Политиката не е място за пари. Правенето на пари е в частния сектор. Всяко едно възнаграждение трябва да бъде според труда, който човек полага”, коментира в студиото на „Събуди се” кандидатът за евродепутат от ВМРО Ангел Джамбазки. Той обясни, че ако не влезе в Европарламента, ще работи като юрист, какъвто е по образование. „Политиката все още ме изкушава, макар и след 18 години”, каза Джамбазки.

Изборът на България - новата власт: От София до Брюксел: Дебат между кандидатите за евродепутати в ефира на NOVA

Според него има връщане на доверието към ВМРО. „Много по-малко хора отказват да вземат листовки и брошури, отколкото през 2021 г. Те спират да говорят с мен”, каза Джамбазки.

„Нашата позиция за Украйна е единна, обсъждали сме я и я следваме. Хората, които гласуват за ВМРО, преди всичко гледат националния интерес. Ние се стремим да преценяваме външно и вътрешнополитическите интереси през националния интерес”, обясни кандидатът за евродепутат. 

Как се става евродепутат, какво работи той и каква заплата получава?

Според него страната ни трябва да бъде част от НАТО. „Мястото на България е в Северноатлантическия договор, но ние трябва да водим много по-активна политика в него и да бъдем много по-активни във възстановяването на Българската армия. България трябва да може да се защитава в НАТО”, добави той.

Повече по темата гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase