Яна Апостолова и Александър Ботйов смятат, че всички българи трябва да гласуват

Двама младежи, носят спомена и кръвта на мъжете, за които каузата „България” никога не е била просто един празен лозунг. 

„Всеки ден съм горда и благодарна, че във вените ми тече кръвта на Васил Левски, и се стремя ежедневно да спазвам заветите, които той ни е завещал”, коментира в студиото на „Събуди се” Яна Апостолова, родственица на Васил Левски.

Вот 2 в 1: България гласува на европейски и предсрочни парламентарни избори

„Бъдете горди, че сте българи. В дни, в които имаме право да гласуваме, трябва да се замислим колко е важно, че в нас протича мисъл, защото бъдете без мисъл – няма как да се гради бъдеще”, заяви Александър Ботйов, родственик на Христо Ботев.

Те разказаха кои са заветите на техните родственици. „Преди всичко трябва да бъдем честни, смели, любознателни, да чуваме и уважаваме другия, и самия себе си”, каза Апостолова.

„Смятам, че до ноември месец България няма да успее да сформира правителство”, заяви Ботйов. Според него много често сънародниците ни милеят за България, но когато е ден за избори, те масово не гласуват. „Великите революционери и апостоли, са ни завещали заветите си, а именно – чиста и свята република. Когато видя 90% избирателна активност, тогава ще кажа, че българите пазим тези завети и се стремим към светлото бъдеще на България”, допълни Ботйов.

ВСИЧКО ЗА ВОТА 2 В 1 ЧЕТЕТЕ ТУК

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase