Каква е позицията на заведението

Избягало ли е дете на 2 години от детска градина „Иглика” в Бургас? Момиченцето е посетило заведението за първи път във вторник, а в социалните мрежи жена твърди, че го е намерила извън територията на градината. Случайната минувачка разказва как вървяла в района и видяла момиченцето да плаче. Детето било уплашено и треперело. Жената го върнала на възпитателките.

Момиченце на 2 години избяга от детска градина в Бургас (ВИДЕО)

От детската градина обаче твърдят, че момиченцето не е напускало двора на градината.

„Случката, за която говорим, се е разиграла вчера по обяд. Децата от първа яслена група бяха навън - на площадката за игра. Към 11:15 ч. са били прибрани от медицинската сестра и  детегледачката в групата. Броят на децата за деня беше 16. През това време аз бях на обиколка из двора и посещавах други групи, разговарях с колеги. Влизайки в един от павилионите, прочетох, че дете в комплекс „Славейков” е направило опит да избяга от детска градина. Категорично обаче то не е излизало от двора”, заяви директорката на „Иглика” Стоянка Атанасова.

В крайна сметка се оказало, че обикновено вратата на двора на градината се заключва, но вчера  била просто затворена. Възпитателката, която е допуснала грешката, е освободена от работа по свое собствено желание. 

Постът на жената, която помогнала на детето, вече е изтрит, тъй като майката я помолила да го премахне.

Повече гледайте във видеата. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase