Причината са промените в административно-данъчните закони

Напрежение в аржентинската столица Буенос Айрес. Силите за борба с безредиците използваха сълзотворен газ и водно оръдие, за да разпръснат протестиращите пред конгреса. Недоволни се събраха преди сградата на аржентинския парламент преди гласуването на законопроекти за административно-данъчна реформа, внесени от президента Хавиер Милей.

Протестиращите твърдят, че мерките ще засегнат милиони аржентинци. Съобщава се за няколко ранени, а местните медии описват протеста като "бойно поле". Пакетът от реформи за съживяване на икономиката, предложен от президента, включва обявяване на извънредно икономическо положение, намаляване на пенсиите и ограничаване на трудовите права.

Макрон отмени спорната избирателна реформа в Нова Каледония

„Днес, като общество и политически лидери сме изправени на кръстопът- или продължаваме по пътя на упадъка, или се осмеляваме да поемем по пътя на свободата. Тази битка се води дори на улицата. За щастие имаме чудесен министър на сигурността, който въвежда ред по улиците, точно както обещахме по време на кампанията“, каза президентът Милей.

Снимка: БТА

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase