Това коментира лидерът на ГЕРБ в кулоарите на парламента

"Натъжен съм, защото се занимаваме с такива кокошкарски обиди, при положение, че нямаме план, милиардите стоят, предстои среща на най-високо ниво в НАТО. Вместо да слушаме позицията на България, да спорим по нея, да изпратим президента – защото поне по наше време, който и да е бил президент, когато аз съм бил премиер, аз ходех на европейските съвети, а върховният главнокомандващ ходеше на срещите на НАТО". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод отправеното запитване от страна на премиера Димитър Главчев парламентът да реши кой да представлява България на предстоящата Среща на върха на НАТО. 

Главчев изпрати запитване към НС кой ще представлява България на Срещата на върха на НАТО

Според лидера на ГЕРБ вече е трябвало да има позиция на България, на Външно министерство, която да гласи, че който и да отиде във Вашингтон за срещата на НАТО, трябва да я защити.

Попитан кой вариант му допада повече – Росен Желязков да бъде редовен премиер или Рая Назарян служебен премиер, той отговори: „Няма такъв вариант към днешна дата.“

"Европейската комисия излезе с доклад как българският народ е пропилял времето и милиарди, много милиарди по Плана за възстановяване от еврофондовете, за съжаление, не се използват от българите. И едва след май месец правителството е започнало да работи по тях“, каза

Лидерът на ГЕРБ сподели, че не може да гласува срещу Иванов и оставката му. "Сега слушаме обиди, обвинения. Вместо всички да кажем едно "Благодаря" на ИТН, че вчера отпушиха процеса да има днес възможност и Христо Иванов да си тръгне", подчерта Борисов.  

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase