В какво се състои постижението

Триумф за българския бейзбол. Трима родни състезатели поставиха рекорд на Гинес. Целта им е да се популяризира този спорт у нас, както и да се привлекат повече деца към него.

Бейзболната топка може да лети със 150 километра в час, но за да играете бейзбол, не е нужно да удряте силно. „Едно от най-важните неща е да гледаме топката и да опитаме да видим удара“, казват рекордьорите. „Повечето хора, които хващат топка за първи път, казват, че топката е много тежка, макар че тя тежи едва 150 гр.”, казва Теодор Каракашев.

Български бейзболисти подобриха рекорд на "Гинес"

Рекордът, който родните спортисти отбелязват, е за най-голям брой топки, отиграни на първа база, обяснява треньорът на националния ни отбор Стефан Бешков. За целта са нужни трима. Освен Теодор, в опита за рекорд участват Димитър Насъпов и Стефан Бешков. Треньорът дава пример на младите състезатели с ново върхово постижение - 12 отиграни топки за 60 секунди.

Рекордът им обаче не е самоцел. Идеята е да се обърне внимание на бейзбола у нас. Спортът е с аматьорски статут в България. Въпреки това страната ни е на 13-о място в европейската ранглиста и дори се оказва трамплин към мечтите на едно българско момче - Йоанис Александров, който има професионален договор в Америка. Стъпки, по които се надява да тръгне и Теодор.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase