Група приятели решават да създадат "оазис" в София

София винаги е предлагала безброй възможности за забавление, но тази година се натъкнахме на плажен волейбол и плажен тенис в столицата. 

Лятото е към края си, а еуфорията от морето вече отминава. Но тези, които продължават да търсят парещия под краката пясък могат да го намерят… в столичния квартал "Младост 4". Тук има един малък столичен оазис, заобиколен от сгради и зеленина.

Кой е оазисът за плажуване и водни спортове край София

„Харесва ми защото имам възможност да практикувам моя любим полупрофесионален спорт на открито - на слънце, на вятър. Боси сме на пясъка, малко да се заземим от забързаното ежедневие в София. Тук се срещаме с различни хора, сега социалният живот е доста стеснен покрай електроните устройства”, разказа Диана.

На игрището винаги можеш да срещнеш нови хора. Независимо дали си професионалист или просто ентусиаст, плажният волейбол е мястото, където всички се събират с усмивка. Един от лъчезарните волейболисти е Краси, който е първокурсник. Това е първата му работа - той е треньор на малки деца.

Идеята за този необикновен „плаж” е на Цецо Андреев и неговите приятели. „Не всички можем да сме цяло лято на морето, отпуските не са безкрайни и затова си направихме плаж в града”, казва той.

Цецо споделя, че освен волейбол, може да се играе и плажен тенис, който набира популярност с световен мащаб. „Доста е забавен и атрактивен също, и е много лесен за практикуване, защото хората които са играли малко волейбол или са играли тенис, много лесно могат да влезнат да играят и волейбол”, казва още той.

Цецо е компютърен инженер в търсене на морско бягство. По възможност - пред блока. „Правили сме навсякъде в София, където имаше игрища. Навсякъде ни липсваше нещо и затова решихме да си направим наш плаж, който да има всичко необходимо - баня със слънчеви батерии, хубав пясък и всяко лято хората да се забавляват в градски условия”, споделя още той. Така, освен бетон, от три години в Младост си имат и морско убежище.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase