Нов състав на ВСС скоро няма да бъде избран, смята бившият председател на парламента

„Левицата има интерес от обострена кампания, от подчертаване на разликите по време на кампанията. За нея е важно да излезе с остри позиции. А не да мажат с шарлан и да се прегръщат после, за да направят правителство и да се отъркат във властта”, Това заяви бившият председател на БСП Михаил Миков в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS. 

Широка коалиция: БСП и 15 леви политически формации подписаха споразумение 

„Прекалено е да очакваме, че БСП ще спечели следващите избори. Поне да има добър резултат, който да даде някаква перспектива за лявото политическо пространство”, каза още той. Създаването на широкото ляво обединение – „БСП - Обединена левица” е очаквана новина, смята Миков.

По думите му ДПС и БСП са се вкарали в огромно приключение „с импровизациите в уставите на партиите си”. „В БСП още нямат смелост да кажат, че нямат сили за пряк избор. Жан Виденов, Александър Лилов, аз – всички сме си отишли от партията и нямаше проблем. Сега паралелно с изборите ще върви и кампания за пряк избор на председател”, поясни бившият председател на партията.

Като бивш вътрешен министър той заяви, че скоро няма да може да бъде избран друг състав на ВСС и е правилно решението този орган да избере главен прокурор.

Целия разговор вижте във видеото.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase