Окончателният състав ще стане ясен до края на седмицата

Окончателният състав и водачите на листи на коалиция „БСП - Обединена Левица“ за предстоящите парламентарни избори ще станат ясни до края на седмицата. Това съобщи изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров на пресконференция в централата на партията. Той посочи, че процесът по структуриране на лявото обединение продължава активно и вече са на етап финализиране на предизборната програма и на кандидатдепутатските листи.

Мая Манолова, председател на партия „Изправи се, България“, обяви, че няма да участва в листите на „БСП - Обединена Левица“ за предстоящия вот.

„Няма да бъда нито водач на листа, нито ще участвам в листа на лявото обединение“, заяви тя. 

„Възраждане” представи водачите си на листи на изборите

Манолова посочи, че „Изправи се, България“ участва в това обединение, за да върне доверието в левицата, да се направи силно представителството ѝ в следващия парламент.

„Приветствам заявката на някои от лидерите вляво, че няма да бъдат водачи на листи. И призовавам тези, които още не са го направили, в следващите дни да го направят. По този начин ще покажем, че не сме в това обединение заради депутатските места“, посочи тя.  

Според Манолова лидерите трябва да направят крачка назад и да дадат път на младите. 

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Теодора Цанева, БТА