Последната пълна септемврийска седмица ще бъде топла

В събота облачността ще е променлива с повече разкъсвания в Западна и Североизточна България. По-късно следобед облаците ще се изчистят на повече места. С минимална вероятност ще превали по Южното Черноморие и в планините на Югозападна България. Дневни температури - 21-26 градуса. Крайбрежието ще е с температури в топлите часове около 23-24 градуса, но със силен вятър и неспокойно море (вълни до 2-3 метра).

Какво време ни очаква преди началото на астрономическата есен

Неделята се очертава да е по-приветлива. Денят ще е преобладаващо слънчев до обяд. След това в източната половина на страната ще се оформи лека облачност, на изолирани места по-плътна. Вятърът значително ще отслабне и дневните температури ще се повишат с 1-2 единици до интервала 22-27 градуса. Черноморието ще е с динамична облачност следобед по южните брегове.

Последната пълна септемврийска седмица ще е топла с температури в интервала 25-30 градуса, до 32 в обичайно горещите точки в някои от дните. Облачността ще е минимална в първите дни на периода. По-голяма вероятност за валежи покрай преминаващи атмосферни смущения има на 25 септември, след това около края на месеца - 29-30 септември.

Астрономическата есен настъпва на 22 септември (неделя) в 15.43 ч. следобед.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС