Октомври идва с прохлада и условия за слани

В първите дни на есента времето по нашите географски ширини ще остане приветливо. Последната пълна седмица на септември ще е с прохладни сутрини, но с повишаващи се дневни температури. Ако в понеделник и вторник термометрите се колебаят в интервала 22-27 градуса, то от сряда до събота те ще се движат между 25 и 30-32 градуса.
 
Седмицата ще е преобладаващо слънчева. Във вторник облачността от запад ще се увеличи и в сряда, с преминаването на слаб фронт, ще превали локално в Западна и Централна Северна България.

Очаква ни слънце през празничните почивни дни (КАРТА)
 
По-добре оформен студен атмосферен фронт ще премине на 29 и 30 септември. Тогава ще има по-интензивни валежи, на места - с гръмотевици, силни пориви на студен северозападен вятър и драстично понижение на температурите. В неделя следобед и вечерта явленията ще обхванат от запад на изток почти цялата страна, а в понеделник ще се ограничат в източната половина на страната.


 
В първите дни на октомври ще е хладно. След преминаването на фронта сутрините ще са с потенциал за есенни слани, а температури в някои котловини ще бъдат около нулата, дневните - между 15 и 20 градуса.
 
Първата октомврийска седмица ще е без валежи. Времето ще е преобладаващо слънчево, с по-динамична облачност през втората половина на този период. Температурите отново ще тръгнат нагоре и към 5-6 октомври ще достигат нива между 22 и 27 градуса.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase