Сънародниците ни спечелиха две златни и три бронзови отличия

На петото издание на Откритото първенство на Албания, което се проведе този уикенд в Тирана, българските таекуондисти демонстрираха своята сила и спечелиха два златни и три бронзови медала.

Кимия Ализаде: Зад олимпийския ми медал стоят много труд и болка

При старшата възраст Християн Георгиев спечели златния медал в категория до 54 кг., след пет поредни победи. По пътя си към титлата той победи съперници от Испания, Франция, Украйна, Египет и накрая Турция, демонстрирайки отлична игра, за да осигури златото. Освен това в първия си мач Християн постигна една от най-бързите победи в турнира само за 15 секунди.

Българските кикбокьори спечелиха пет златни медала в Узбекистан (СНИМКИ)

В категория до 68 кг. Александър Джорджев спечели три победи срещу състезатели от Гърция, Сърбия и Бразилия и се класира за полуфиналите. Там след оспорвана битка, той загуби с 1:2 от своя хърватски опонент и спечели бронзовия медал.

Митко Джорджев също участва в нова категория и се представи добре. След като победи представителя на Португалия, той загуби от топ състезател от Босна и Херцеговина и се размина с медал.

Старши треньорът на българския национален отбор Фарзад Золгхадри води отбора по време на надпреварата.

При юношите Любослав Лачев, състезател на клуб "Ахил", спечели златото. Любослав победи съперници от Казахстан и двама от Гърция, с което достигна до финала. Там италианският му съперник не се яви и Любомир официално получи златото. Този успех отразява неговия значителен талант и способности в тази възрастова група.

Освен това при кадетите достойно се представиха представителите на клуб Нерон, които спечелиха два бронзови медала. Ивайло Петров, след победа над съперника си от Румъния, в следващия кръг загуби от арменски състезател и заслужи бронза. Матеа Матева постигна две победи срещу съпернички от Румъния и Чехия, но в третия мач претърпя поражение от силна хърватска състезателка и заслужи още един бронзов медал. Треньор на отбора на Нерон беше Милен Гочев.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Редактор: Виктория Гетова
Източник: БГНЕС