„Смятам, че партиите ще направят всичко възможно да има правителство, макар и за малко“, посочи Бурунджиева

Кой с кого може би ще управлява и каква ще е развръзката от седмите поред предсрочни парламентарни избори - прогноза дават медийният експерт Георги Лозанов и политологът Татяна Бурунджиева.

Лозанов смята, че този вот ще бъде различен. „Може би политиците ще се почувстват неудобно от големия абсурд, в който живеем, с тази поредица от избори, които всеки път дават все по-малък резултат. Струва ми се, че този вот ще бъде по-различен, защото независимо от това, че ще влязат много малки партии, това са слабо-силни играчи. Те нямат голямо значение“, каза медийният експерт.

Според него политическата картина се е изчистила. „По средата е ГЕРБ-СДС. Тя носи модел, с който „Продължаваме Промяната-Демократична България“ се опитваше да се справи и не успя. Сега най-после българската политика стана ясна по оста изток-запад“, допълни той.

Правителството приема решение за съхранение на машините за вота

„Смятам, че ще направят всичко възможно да има правителство, дори и за малко. Но въпросът вече не е кои, а за какво ще правят правителство. И то не такива мантри, а много конкретни неща от типа на бюджет и Плана за развитие и устойчивост“, посочи Буруджиева.

Според политолога избраните партии трябва да се фокусират върху фактите. А те сочат, че през януари е абсурдно да се правят избори.

Повече гледайте във видеото.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Редактор: Камена Георгиева