Водещата на неделно новинарско предаване Лора Кънсберг призна направения гаф

Би Би Си отмени интервю с бившия британски премиер Борис Джонсън, след като една от най-известните журналистки на телевизията неволно му изпратила бележките с подготвените въпросите към него, предаде „Ройтерс“.

Бившия политически редактор на Би Би Си Лора Кънсберг, в момента водеща на неделно новинарско предаване, каза, че по грешка е изпратила на Джонсън бележките „в съобщение, предвидено за екипа ми“, поради което интервюто е трябвало да бъде отменено. 

„Много е обезсърчаващо и няма смисъл да се преструваме, че това не е срамно или разочароващо", написа Кънсберг в Х. „Но ако оставим гнева настрана, честността е най-добрата политика“, добави тя. 

Борис Джонсън: Кралица Елизабет II имаше рак на костите

Като телевизия с публично финансиране, Би Би Си е критикувана за това как подхожда към политиците, а водещи кореспонденти често са обвинявани в социалните мрежи, че вземат страна.

Интервюто е трябвало да бъде излъчено тази вечер и беше рекламирано като първото голямо интервю на Джонсън, в което той говори за мемоарите си. Очакваше се бившият британски премиер да обсъди справянето на правителството му с COVID пандемията и партитата на „Даунинг стрийт“.

Говорител на Би Би Си каза, че грешката не може да се оправдае и че телевизията и екипът на Джонсън са се съгласили да отменят интервюто. 

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Редактор: Камена Георгиева
Източник: Анелия Пенкова, БТА