Това заяви кандидат-депутатът от „Продължаваме Промяната-Демократична България”

Опазването на южната ни граница е както национален, така и ангажимент на Европейския съюз като негова външна граница. Това заяви в студиото на „Офанзива с Любо Огнянов” кандидатът за депутат от „Продължаваме Промяната-Демократична България” Атанас Славов. По думите му този приоритет е един от основните в програмата на ДБ, които от години искали повече финансиране за сигурност.

Според коалицията реформата в службите за сигурност е от изключителна важност, твърди водачът на листа на ПП-ДБ в София-област. „Важно е службите да отстояват националния интерес, а не този на различни олигархични групи. Затова е важно как се избират техните ръководители”, допълни Славов.

ПП-ДБ откри предизборната си кампания

Бившият правосъден министър коментира и задържането на кандидат-депутата от „Алианс за права и свободи” Джейхан Ибрямов. „Със сигурност конституционните процедури при ареста му не са изпълнени. Той очевидно е бил обект на разследване, преди имунитетите му да бъдат снети”, категоричен е юристът.

Попитан дали България трябва да продължи да оказва военна помощ на Украйна, Атанас Славов отговори, че категорично практиката трябва да продължи. „Това укрепва и нашата сигурност, и партньорските ни връзки, така че е полезно и за нашата страна”, подчерта кандидат-депутатът.

Целия разговор гледайте във видеото.