Според кандидата за депутат от партията му няма да допуснат провеждане на избори с един-единствен кандидат за най-важните постове в държавата

"Важни са темите, а не личностите, които ще обединят политическите партии". Това каза Петър Петров от партия "Възраждане" в студиото на "Твоят ден" по NOVA NEWS. "Ние се опитваме да направим съдебна реформа още от първия си момент в парламента. Винаги сме говорили, че съдебната реформа не трябва да бъде овладяване на някакви ръководни постове – тя трябва да е два вида. "Глобална", засягаща констититуционни устои на държавното управление на третата власт. Вторият вид е "пряка". Съдебната реформа трябва да бъде насочена и към българските граждани. Те страдат, че съдебните такси са прекалено високи и по административно-процесуалния кодекс не могат да обжалват откази по жалби и сигнали", каза Петров.

Стойнев: Ще подкрепим подписката за тълкуване решението на КС за избор на главен прокурор

Кандидат-депутатът коментира и процедурата по избора на нов главен прокурор и кандидатурата на Борислав Сарафов: "Ние от "Възраждане" казваме, че той не трябва да заема тази позиция, защото личността му е спорна".

Той обсъди и подадената заявка за събиране на подписи за сезиране на КС от ПП-ДБ. По думите му са необходими 48 подписа, а "Възраждане" има 38 народни представители. "Нужно е да обясним, че гражданите трябва да гласуват, защото "Възраждане" ще предложи такива законодателни промени, които да не допускат провеждане на избори с един-единствен кандидат за най-важните постове в държавата", допълни Петров.

Целия разговор гледайте във видеото.

Редактор: Мира Мирчева