Причината, която кандидатът за депутат посочи е, че „Възраждане“ се бори срещу модел, който тези партии са създали

Без ГЕРБ-СДС , „Движение за права и свободи–Ново начало“ и „Алианс за права и свободи“ ще разговаряме градивно с всички останали партии за съставяне на правителство. Това го дължим както на нашите избиратели, така и на всички български граждани, които искат да видят, че „Възраждане“ е една градивна, а не деструктивна партия.  Това заяви кандидатът за депутат от партия „Възраждане“ Петър Петров в „Денят на живо с Наделина Анева“ по NOVANEWS.

„В никакъв случай не бихме подкрепили правителство на ГЕРБ-СДС. Ние сме заявили многократно, въпреки, че сме били на разговори, че ние не можем да разговаряме за правителство и коалиция под никакъв начин с ГЕРБ-СДС, „Движение за права и свободи – Ново начало“ и „Алианс за права и свободи“, подчерта кандидатът за депутат.

Причината, която кандидатът за депутат посочи е, че те се борят срещу модел, който тези партии са създали. „Партия „Възраждане“ откакто е в Народното събрание постоянно гласува срещу модела, който ГЕРБ-СДС създаде в България. По никакъв начин не можем да си позволим да участваме в коалиционни договорки с тях. Дори те самите заявиха подобно мнение заради техните евроатлантически нагласи, а всъщност изпълняват и прокарват чужди интереси в България“, допълни той.

Демерджиев: Колкото по-ниска е избирателната активност, толкова повече тежи купеният вот

„Ние ще получим мандат за съставяне на правителство, ако първият не успее. Разбира се, ако ние сме втори, първите ще направят всичко възможно и невъзможното да съставят правителство. Защото е голям ужас в евроатлантиците вторият мандат да дойде във „Възраждане“, каза той.

„Обратната връзка от проучванията на „Възраждане“ сочи, че показваме растеж. Вече официално беше съобщено от социологически агенции, че сме на второ място по електорална подкрепа, след първата коалиция. Имайте предвид, че ние сме партия, а не коалиция, затова проучванията са в наша ползва. Доверието към нас от българските граждани расте“, съобщи Петров.

Попитан дали ще се събере настоящият парламент до изборите, за да бъдат гласувани двете проекторешения по Плана за възстановяване и устойчивост, той уточни, че те целят да денонсират три други, взети решения. „Две от тях с инициаторство от „Възраждане“, които целяха да запазят Българската енергетика. С двете проекторешения, които спряхме последната вечер в парламента, предотвратихме плана за затварянето на мините“, отбеляза Петров.

Целия разговор гледайте във видеото.

Редактор: Камена Георгиева