"Бихме обложили прогресивно високите доходи и големите богатства", каза още кандидат-депутатът

"След като минат изборите и разберем какво ще отредят българските граждани, ще решим кого бихме могли да подкрепим в управление. БСП би застанала зад правителство с ясен социален и демографски ангажимент, против войната в Украйна и постигане на бърз и справедлив мир". Това каза зам.-председателят на „БСП – Обединена левица“ и кандидат за депутат Валери Жаблянов в ефира на "Здравей, България".

Той посочи, че БСП не може да бъде поведена еднолично от когото и да било. И допълни, че „възстановяването на ролята на Конгреса и Националния съвет на партията е гаранция, че БСП и "Обединена левица“ са този политически фактор в България, който не може да бъде финансово повлиян от никого.

Търговията с гласове: МВР със седмичен отчет за акциите

По темата за номинацията на Борислав Сарафов за главен прокурор Жаблянов каза, че коалицията категорично не приема Висш съдебен съвет с изтекъл мандат да предопределя този избор, тъй като той не се ползва с необходимото политическо и обществено доверие.

По въпроса за данъчното облагане Жаблянов каза: „Бихме обложили прогресивно високите доходи и големите богатства, защото са натрупани такива от хора с десетки милиони, които не плащат данъци, а парите им стоят в офшорки".

Целия разговор гледайте във видеото.

Редактор: Цветина Петрова