Как 3-годишното момченце живя 5 дни в гората?

История с продължение. Тригодишното дете, което се загуби в гората вече е възстановено. Малкият Димо от Търговище ще бъде изписан до дни от Русенската болница. На 20 юни детето изчезна в гората край село Смирненски и пет дни беше в неизвестност. Авария в комбайн става причина да бъде намерен малкия Димо в житните полета до село Тетово.

Баща му го нарича Тарзан. Защото оцеля 100 часа без храна и вода, на три години сам в гората. Намерен е по чиста случайност. Земеделски производител претърпява авария в житните полета на село Тетово и чува гласа му.

„В първия момент помислихме за най-лошото. Все пак толкова дни. И след секудни мръдна, отвори си очичките. Чиста случайност”, разказва земеделският производител Мартин Радославов.
За Димо или Мохамед, както го наричат близките му, вече няма опасност. Предстои му изписване от русенската болница.

По темата

„Щастливи сме, че детето вече е добре. Намериха го комбайнерите. Когато леля ми го попита: „Мохамед, кой ти даде вода и хляб?”, той посочи към небето. Господ го е пазил там”, разказа Емил, бащата на малкия Мохамед.

„Това е чудо. Детето е намерено в полето и при пристигането беше тежко обезводнено, с висока температура, охлузвания и с много паразити по него, но в момента то е много добре”, обясни за „Здравей, България” Йосиф Новаков, директор на Университетската болница в Русе.

Бащата на детето работи в строителството, а понякога чисти и шахти.

„Взимаме 110 лв. детски добавки. Голямата ми дъщеря учи в четвърти клас. Малкият Мохамед ще получи колело за рождения си ден. Малкият обича да танцува”, добявя бащата на Мохамед – Емил.

Повече по темата гледайте във видеото.

Репортер: Мартин Георгиев