Новият сезон на шоуто стартира на 10 февруари по Нова

„Стани богат” е не само едно от най-обичаните предавания в българския ефир, но е и сред най-дълголетните. С над 10 години история зад гърба си, играта е представила на зрителите на Нова хиляди интересни участници и запомнящи се моменти. Кои обаче са най-любопитните и кои малко известни на широката публика?

Мнозина си мислят, че е лесно да достигнеш до  „първа сигурна сума”, но в цялата история на „Стани богат” има десет участници, напускали играта без нито един спечелен лев.

На стола на богатството са сядали повече от 2000 участника в повече от 1500 предавания. Над 100 са били специалните издания на предаването.

Жена е първата, която сяда срещу Ники Кънчев, за да играе „Стани богат”. Датата е 12 май 2001, а дамата – 22-годишната тогава Людмила Иванова.

Общата сума, раздадена през годините, надвишава 6 милиона, като от тях повече от милион и половина са били за благотворителни каузи.

За почитателите  на играта ето и един въпрос за 100 000 лева, който не е бил отварян:
Кой писател е бил отвлечен от алжирски пирати и прекарва пет години от живота си като пленник в Африка?
A: Даниел Дефо
B: Гюстав Флобер
C: Мигел де Сервантес
D: Томас Харди

А какво ще се случи в новия сезон на „Стани богат”, който ще бъде под мотото „Сезонът на професионалистите” и който отново ще бъде посветен на благородна кауза, предстои да разберем в понеделник, 10 февруари, от 20.00 ч. по Нова.