Не пропускайте „Стани богат” и на Разпети петък, 18 април, от 21.00 ч. по Нова

„Стани богат” води до пристрастяване и затова трябва да се консумира умерено”. С тези думи водещият Ники Кънчев започна деветия епизод  в Сезона на професионалистите на най-популярното куизшоу в българския ефир. Неговото твърдение беше нагледно потвърдено от първата двойка, която седна на стола на богатството, за да продължи своята игра от предишния епизод - забавният тандем Милица Гладнишка и Герасим Георгиев – Геро.  Двамата актьори се чувстваха в студиото на „Стани богат” като „у дома си” и накараха Ники Кънчев да се почувства излишен, подлагайки на тест неговите езикови знания. Геро демонстрира своите познания по френски и италиански в синхрон с въпросите и дори изпя „Марсилезата”, а Милица Гладнишка не само проговори гладко на китайски, но и скандира „Само Левски” на мандарин. Макар двамата  да се забавляваха много по време на своята игра, те завършиха участието си в шоуто само с първа сигурна сума от 3 000 лева, след като рискуваха и не успяха да отговорят на въпрос за ескимоската кулинария.

Веднага след актьорите на стола на богатството седнаха дипломатите Соломон Паси и Меглена Кунева. Ники Кънчев и гостите му обмениха опит как да подобрят международното положение и преборят британския евросцептицизъм.  Ако за Меглена Кунева решението е „общия пазар”, то Ники Кънчев предложи по- нестандартен подход – футбола. Оказа се, че децата на Соломон Паси биха предпочели да им прочетат сутрешната преса вместо традиционните приказки за лека нощ. Соломон Паси и Меглена Кунева показаха желязна логика и сериозни знания, стигайки до въпрос за 15 000 лева, свързан с историята на известния британски дипломат и политик Уилям Пит-Младши. По ирония на съдбата въпросът за британския им колега препъна двамата български дипломати и те също завършиха играта си с 3 000 лева.  

Така общата сума, която двете двойки допринесоха за благотворителната инициатива на Нова – Game changers, е 6 000 лева. 

Не пропускайте „Стани богат” и на Разпети петък, 18 април, от 21.00 ч. по Нова, а епизода тази седмица можете да гледате в NovaPlay.