Баскетболни легенди, актьорски надежди и доказани радио гласове в „Стани богат”

Предаването „Стани богат” събра 102 500 лева за най-новата благотворителна инициатива на Нова – Промяната, за която в световен план е отговорна фондация Reach for Change. Създадена на принципите на социалното предприемачество, тя има за цел да издигне благотворителността на ново ниво, основано на идеите, които не просто помагат на хората, но едновременно с това са бизнес устойчиви и учат нуждаещите се да се развиват и да бъдат самостоятелни. 

Събраната сума мина прага от 100 000 лева по време на играта на Соломон Паси и Меглена Кунева в последния епизод на 11 април. Двамата показаха желязна логика и знания, като заслужено стигнаха до въпрос за 15 000 лева. „Стани богат” обаче отреди на двамата външни министри да се препънат именно във външнополитически въпрос.

Какво лекарство предписват лекарите на британския премиер Уилям Пит-младши, когато на 14 години той развива подагра – това се оказа препъни-камъкът в иначе брилянтното представяне на двамата дипломати. Следвайки интуицията си и доверявайки се на гласа на публиката, Паси и Кунева рискуваха, посочвайки арсеник за правилен отговор.

Както често се случва в „Стани богат” обаче, верният отговор бе най-нелогично звучащият, а именно – портвайн. Така от възможността да спечелят 15 000 лева, двамата напуснаха студиото на Ники Кънчев с чек от 3 000 лева. Със същата сума си тръгна от играта и актьорският тандем Милица Гладнишка и Герасим Георгиев – Геро, след като не успяха да се преборят с въпрос за празнично ястие в ескимоската кулинария. 

Играта в „Стани богат” продължава и на Разпети петък, когато следващите три двойки ще продължат да увеличават сумата. В разговор за играта, ценностите и празника зрителите ще видят младите надежди на българския театър Явор Бахаров и Бойко Кръстанов. След тях на стола на богатството ще седнат баскетболните легенди и добри приятели Тити Папазов и Георги Младенов. В битката с въпросите на „Стани богат” ще се включат и доказаните радио гласове Гери Турийска и Димитър Павлов.

Гледайте играта на трите двойки в „Стани богат” в петък, 18 април, от 21.00 ч. по Нова.