„Кошмари в кухнята” представят доктора на кулинарните науки шеф Манчев в Световния ден на здравето - тази вечер от 21.00 ч. по Нова

Шеф Манчев се отправя на спасителна мисия в Пирдоп в новия епизод на „Кошмари в кухнята” тази вечер от 21.00 ч. по Нова. Причината е емоционално писмо, изпратено не от собствениците на заведението, а от техните приятели. 

Кулинарният реаниматор ще разбере, че от усилията му да вдигне на крака ресторант „Емона” зависи животът на собствениците Евгени и Евгения. Преди година и половина Евгени получава тежък мозъчен инсулт, а Евгения и ресторанта, и борбата за възстановяването на Евгени. Междувременно заведението е в пълна кома – работи четири дни в седмицата, а клиенти почти няма. Историята става още по-драматична, тъй като банката всеки момент може да им отнеме дома и ресторанта, заради необслужен кредит. 

„Емона” се намира встрани от центъра на Пирдоп, подбалканско градче с около 7 000 души население. Разположен е в двора на семейната къща. От уютно и работещо заведение с 15 души персонал и липса на свободни маси, постепенно се превръща в занемарен ресторант със самоук готвач – Евгения и една сервитьорка, която помага, когато не е на другата си работа.

Кухнята е в прединфарктно състояние – без аспирация, без топла вода, с остарели уреди. Острата миризма блъсва Манчев още от вратата, а съдържанието на менюто може да създаде работа на 15 професионални готвачи.

Какво лечение ще предприеме Манчев, кого ще извика на помощ и има ли все още шанс за Евгени и Евгения да изправят на крака „Емона” –  гледайте „Кошмари в кухнята” в Световния ден на здравето, тази вечер, от 21.00 ч. по Нова. 

Следете Facebook страницата на предаването, както и канала на „Кошмари в кухнята” във Vbox7.com.