Не пропускайте двубоите между „Левски” и „Монтана” от 19.00 ч. и на „Черно море” с „Пирин” от 21.15 ч. по DIEMA SPORT 2 и на онлайн платформата GONG PLAY

Горещ неделен ден се очертава в Първа професионална лига на родния футбол. „Левски” се изправя срещу „Монтана” в първия си мач от новия сезон на родното първенство. Двубоят е от 19.00 ч. на стадион „Георги Аспарухов” и ще бъде излъчен директно по DIEMA SPORT 2 и на онлайн платформата GONG PLAY. „Сините" трябва да се отърсят бързо от отпадането си в Лига Европа от състава на „Марибор” и да се концентрират върху първенството. Какъв по-добър шанс за тима на Люпко Петрович да зарадва феновете с изразителна победа над Монтана, отбелязва gong.bg.

Треньорът на „Левски” обаче има проблеми с избора на стартовата единадесеторка. Големите липсващи в състава от София ще са контузеният капитан Веселин Минев, както и наказаният Роман Прохазка. Въпросителна пред Петрович ще е и един от атакуващите футболисти, а именно дали да заложи на Бабатунде Адениджи или на Венци Христов, който напоследък не демонстрира постоянство и не бележи. Интерес ще представлява и представянето на Хеан Деса, който трябва да замени в титулярния състав Прохазка. Перуанецът се възпротиви на Люпко по време на двубоя с „Марибор”, след като се появи като резерва, но срещу „Монтана” може да покаже класата си. Наставникът на Монтана Стевица Кузмановски отдаде дължимото уважение на съперника, но едва ли ще пропусне възможността да опита да отмъкне поне точка от „Георги Аспарухов”.

Тази вечер „Черно море” Варна има важно гостуване на „Пирин” в Благоевград.  при. Срещата е от 21.15 ч. на стадион „Христо Ботев" и има запазено място в ефира на DIEMA SPORT 2 и на онлайн платформата GONG PLAY. Георги Иванов-Гонзо ще търси успех над „Пирин” завръщането си във варненския отбор. Колебанието на наставника на „Черно море” е на кой да заложи в атаката срещу „Пирин”. Колебанията са измежду новото попълнение Кузма, Бакари или Георги Андонов.Другата въпросителна е на кого да заложи в лявата част на халфовата линия където опциите са Владислав Романов и Иван Коконов. Наставникът на Пирин Стефан Генов успя да вземе Илия Димитров от „Левски” и да усили атаката на „Пирин”, а срещу „Черно море” със сигурност домакините ще търсят успеха на старта на първенството.

Не пропускайте развръзката в двубоя между „Левски” и „Монтана” от 19.00 ч. и сблъсъка на „Черно море” с „Пирин” от 21.15 ч. по DIEMA SPORT 2 и на онлайн платформата GONG PLAY.