Гледайте срешитер от втроия кръг на Първа професионална лига днес по DIEMA SPORT и онлайн платформата GONG PLAY

Гореща събота предстои в Първа професионална лига на българския футбол. Отборът на ЦСКА-София гостува на „Верея” в Стара Загора днес от 19.00 ч. в мач от втория кръг на първенството. Двубоят ще се играе на стадион „Берое“ и ще бъде излъчен директно по телевизия DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата GONG PLAY.

В първия кръг абсолютните новаци от Стара Загора отправиха най-много удари в рамката на вратата на своя противник – 6, но с тях не стигнаха до нито един гол, отбелязва сайтът Gong.bg. Дебютният двубой на старозагорци в елита срещу „Дунав” бе и първи мач в Първа лига в треньорската кариера за техния наставник Александър Томаш, който е бивш бранител на ЦСКА.

„Ще излезем със самочувствие, да се опитаме да играем футбол. Да, ЦСКА има добра индивидуална класа, има изграден стил на игра, има добра сплав, независимо от новите футболисти. В крайна сметка, това е спорт, в който отборът, който излезе да играе футбол, невинаги печели, но поне доставя удоволствие на хората“, заяви Томаш преди срещата с „червените“.

Другата среща днес ще сблъска българските шампиони с един от грандовете на Пловдив. „Лудогорец” посреща „Ботев” от 21.15 ч. в мач от втория кръг на Първа професионална лига. Този двубой също има запазено място в ефира на DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата GONG PLAY. „Ботев” ще се опита да „открадне“ точки от шампионите на „Лудогорец Арена“, възползвайки се от влиянието на срещите в евротурнирите върху разградчани.

„Не мога да преценя, дали е добре за нас, че играем с „Лудогорец”, точно след силния им мач с „Цървена звезда”. Смятам, че емоционално и физически отборът на „Лудогорец” е изчерпан. Те обаче разполагат с достатъчно добри футболисти, които да излязат на терена", коментира треньорът на „Ботев” Николай Костов.

„Лудогорец” е единственият тим с положителен баланс срещу всеки един от съперниците си в Първа лига, но все още не е играл срещу „Верея”, „Дунав” и „Локомотив” ГО. „Ботев” Пловдив стигна до първата си победа над Лудогорец чак в 14-ия си двубой срещу разградчани – 2:1 у дома в последния кръг на миналия сезон, с което прекъсна най-дългата негативна серия на елитен тим срещу петкратните шампиони, припомня сайтът Gong.bg

Не пропускайте развръзката от сблъсъците между ЦСКА-София и „Верея” от 19.00 ч. и „Лудогорец” срещу „Ботев” от 21.15 ч. в ефира на DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата GONG PLAY.