Не пропускайте най-интересните футболни срещи в ефира на каналите от пакета DIEMA EXTRA, както и на онлайн платформата GONG PLAY

„Лестър” и „Манчестър Юнайтед” излизат един срещу друг днес на „Уембли” в битка за първия трофей през сезона – „Къмюнити Шийлд”. Двубоят е от 18.00 ч. и ще бъде излъчен директно по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата GONG PLAY.

Любопитен факт е, че последните пет носители на трофея впоследствие не са успявали да спечелят Премиършип, отбелязва сайтът Gong.bg. Въпреки това обаче и в двата отбора демонстрираха желание за успех като подчертаха, че двубоят в никакъв случай не е приятелски. Двата тима са играли само веднъж помежду си на „Уембли" - 3:1 за Юнайтед във финала на ФА Къп през 1963. През миналия сезон пък двата тима не успяха да се победят, завършвайки 1:1 и в двете си срещи.

За Лестър това е първи двубой за „Къмюнити Шийлд” след далечната 1971, когато „лисиците” побеждават Ливърпул с 1:0. За „червените дяволи” пък това ще бъде 30-и двубой за трофея, като до момента Юнайтед има 20 успеха. Мачът ще бъде официален дебют начело на тима за Жозе Моуриньо, който сподели, че трофеят ще „има значение” за тези играчи, които през миналия сезон са били част от състава, спечелил Купата на Футболната асоциация.

Отново днес „Астън Вила” започва участието си в турнира за Купата на лигата като гост на легендарния „Лутън”, който върна професионалния си статут едва преди две години, но е корав турнирен съперник и миналия сезон отпадна от елитния „Стоук” едва след дузпи. Двубоят е от 14.00 ч. и феновете ще могат да го проследят в ефира на директно по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на платформата GONG PLAY.

Горещ ще бъде неделният ден и в българското първенство. „Левски” гостува на „Локомотив” Пловдив, а срещата е изключително важна за Люпко Петрович, който ще търси първата си победа в шестия си мач начело на „Сините”. Двубоят е тази вечер от 19.00 ч. и ще бъде излъчен на живо в ефира на DIEMA SPORT 2, както и онлайн на GONG PLAY. Мачът ще бъде изпълнен и с много символика. Следващият гол на „локомотивец” във вратата на „Левски” ще бъде юбилейното стотно попадение за пловдивчани в историята на съперничеството със софийския гранд в първенството.

„Славия” и „Берое” също излизат един срещу друг тази вечер от 21.15 ч. в двубой от втория кръг на Първа професионална лига, който ще бъде и дебютен за старозагорци в новия формат на първенството. Мачът има запазено място в ефира на DIEMA SPORT 2, както и онлайн на GONG PLAY. „Славия” има само една победа в последните си 11 мача за първенство срещу Берое и тя е в Стара Загора – 2:1 на 26 октомври 2015 г. В останалите двубои в периода „белите” са стигали до едва 4 равенства, затова са изключително амбицирани за победа.

Не пропускайте най-интересните футболни срещи в България и Англия днес в ефира на каналите от пакета DIEMA EXTRA, както и на онлайн платформата GONG PLAY.