Специално оборудван бус ще се превърне в пътуваща музикална академия, която ще провежда безплатни музикални работилници

RockSchool започва новата си инициатива “RockSchool на колела”, с която адресира липсата на достъп до музикално образование и културната изолация, в която попадат много деца и младежи от малки градове. Специално оборудван бус ще се превърне в пътуваща музикална академия, която ще провежда безплатни музикални работилници на площади, в паркове и публични пространства.

Музика по време на карантина – RockSchool продължава да провежда уроци

RockSchool кани всички, които винаги са искали да опитат или да се научат да свирят на даден музикален инструмент, да се присъединят към тази инициатива. Музикалните работилници ще се водят от професионални музикални преподаватели и ще включат следните инструменти: китара, бас, пиано и ударни. Всеки участник ще получи ваучер за безплатен първи онлайн урок, с който може да започне своето музикално обучение.

„Виждам чрез музика“ – новият проект на RockSchool, финалист в ПРОМЯНАТА 2018

“RockSchool на колела” е наша сбъдната мечта и се радваме, че ще можем да вдъхновим стотици деца и младежи от различни градове да опознаят музиката и да открият своя музикален инструмент“, каза Мелина Крумова, управител на RockSchool.

“RockSchool на Колела” ще премине през следните български градове през септември: Кюстендил, Елин Пелин, Благоевград, Перник, Пазарджик.

ДЕЦА СЕ УЧАТ НА МУЗИКА: Rockshool създадоха адаптирана програма за хора със зрителни проблеми

Доказано е, че музиката засилва социалната свързаност, намалява стреса, стимулира паметта и е неразделна част от пълноценния живот. RockSchool насърчава деца, младежи и възрастни да се включат в планираните музикални работилници, да създават музика, да ѝ се наслаждават и да я споделят.

Сред проектите на RockSchool са също The Stage и Urban House Studio.