Темите и гостите в "Офанзива с Любо Огнянов" на 8 май от 16:00 ч. по NOVA NEWS

Тази събота в "Офанзива с Любо Огнянов" от 16:00 ч. очаквайте:

Румен Радев разпуска парламента седмица след отказа на БСП да състави правителство. Какво казва Конституцията и има ли скрити капани в изборните правила – юридически прочит от проф. Пламен Киров.  

Кой ще спечели и кой ще загуби предсрочните избори след скандалите в Народното събрание. Анализ от политолога Христо Панчугов.  

Идва ли време разделно в „Изправи се! Мутри вън!“ или коалицията ще успее да прескочи 4%-ната бариера. Депутатът от „Изправи се! Мутри вън!“ Румен Йончев. 

Развръзката на облога с Цветан Цветанов в „Офанзива“ – ще се прости ли лидерът на „Републиканци за  България“ с един от часовниците си. И още – кой ще състави следващия кабинет и ще управлява страната. Говори Цветан Цветанов. 

В какво правителство биха участвали от Демократична България и защо коалицията поиска закриването на Специализирания съд и специализираната прокуратура. Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов.  

Защо БСП върна третия мандат, но знакови социалисти може да участват в служебния кабинет на Румен Радев. Вяра Емилова от Изпълнителното бюро на БСП

Игра на тронове и нерви в Централната избирателна комисия. На финала на 45-ото Народно събрание – говорят от партия ГЕРБ

Възрожденският идеал за Мизия, Тракия и Македония в обединена България. Оригиналните ръкописи на „Железният светилник“ и „Гласовете ви чувам“ пазени от внука на Димитър Талев – Климент. 

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала й във Vbox7.