Продуцентът Магърдич Халваджиян също бе удостоен с наградата, а водещият на Новините на NOVA Николай Дойнов връчи отличие по време на официалната церемония

Десетки наши сънародници получиха днес приза „Достоен българин”. Инициативата е на вестник „24 часа” и се провежда от 21 години насам. Сред наградените с престижната награда на в. „24 часа“ беше и журналистът на NOVA Вероника Димитрова. Тя помага на много хора с разобличаването на порочни, а често и престъпни практики в репортажите си.

„Няма по-хубаво нещо от това да знаеш, че си успял да помогнеш на някой. И аз се радвам, че през годините съм успяла да помогна на много хора. Много хора са ми се доверили и именно това е нещото, което ме кара да продължавам да си казвам „Да, има смисъл!“, сподели Вероника Димитрова.

Снимка: в. „24 часа“ 

И продуцентът Магърдич Халваджиян бе удостоен с приза на в. 24 часа „Достойните българи“ за благотворителното предаване „Като две капки вода за всяко дете“ в подкрепа на УНИЦЕФ – България. Тази година бяха дарени над 285 хиляди лева за каузата „ЗаКрила за всяко дете“ за превенцията и закрилата на децата от насилие във всичките му форми. „Баща ми ми е давал много добри съвети - един от най-важните е - "Прави добро, но никога не очаквай благодарност". Този съвет помага, защото хората забравят. На нас не ни харесва средата, в която живеем и искаме да я променим. Колкото повече хора правят нещо за тази държава, толкова по-добре“ – сподели Магърдич Халваджиян.



Изданието отличава достойни българи с различни каузи в полза на хората и обществото. Сред наградените бяха актьори, фондации, журналисти и доброволци. Всички те, обединени от мисията да правят добро и да дават добър пример. Един от тях е полицаят Георги Гюрюшев, който спаси дете в обедната си почивка. Той получи своето отличие по време на официалната церемония от емблематичното лице на NOVA Николай Дойнов. „Номиниран съм за спасяването на малко дете, което живее близо до нас. Беше изпаднало в състояние, в което не диша. Положих усилия за сърдечен масаж и изкуствено дишане и успях да му помогна и да го върна към живота“, каза полицаят.