Вълнуващата история за втория шанс и затова, че никога не е късно да си щастлив вече може да бъде видяна по кината у нас

Публиката им даде своята награда на София Филм Фест, а пълните киносалони в предпремиерните дни бяха само поредното доказателство, че хубавите български ленти няма как да останат незабелязани.

В студиото на „Събуди се“ актьорите Неда Спасова и Владо Михайлов разказват за филма „Защото обичам лошото време“.

Техните герои в лентата Ирина и Борис се срещат след 20-годишна пауза, но Неда и Владо се срещат за първи път на снимачната площадка на сериала „Братя“.

Неда Спасова и Владо Михайлов: „Защото обичам лошото време“ е за втория шанс

„В „Братя“ Неда дойде като нов член на полицейския екип и веднага направи впечатление на моя герой Денис Топал. От самото начало ми беше много приятно да работя с Неда. Веднага видях, че е мегасериозна. Щастлив съм, че работим заедно“, разказва Владо Михайлов.

„Владо наистина е страхотен партньор, на когото можеш да разчиташ, да имаш доверие, да ви е забавно, да е леко, да е неангажиращо и без напрежение. Изключително талантлив музикант, актьор, певец“, споделя Неда Спасова.

„Спомням си по време на снимките на „Братя“ имаше една много емоционална сцена, важна и за двамата ни герои, в която Денис Топал иска инспектор Давидова (Неда Спасова) да го предаде в полицията. Те са влюбени и това беше много тежка за нея сцена. Дадоха й едва една минута, но тя се събра и засне перфектно сцената“, допълва Владо Михайлов.

„Нашата режисьорка Яна Лекарска ни е гледала в сериала, във филми, в театъра. И беше видяла нещата, които й трябват, за да ни избере за главните роли в „Защото обичам лошото време“. Затова и минахме без кастинг“, разкрива Неда Спасова.

Церемония по връчване на наградите на 28-ия София Филм Фест

„Много е задължаващо, когато те поканят за толкова личен проект. Яна Лекарска е и сценарист, и режисьор на лентата“, разказва Владо Михайлов. Когато прочита сценария, Владо открива, че в някои отношения историята на героя му се припокрива с неговия личен свят. „Моят герой Борис губи преждевременно и двамата си родители. Моят баща също си отиде внезапно. Също беше зъболекар и имаме недоизказани неща помежду си. Винаги ще се чудя какво още сме могли да изживеем заедно. Състоянието, в което се намира героя ми, когато започва историята е изживяно от самия мен. Трябваше да мога да говоря френски, защото героя ми е учил и работи във Франция.“

„Яна Лекарска ни е избрала като двойка преди да ни гледа в „Братя“. Тя е безкрайно интуитивна по отношение на актьори и сценарии“, разкриват актьорите.

„Някой път е въпрос на време, а друг път е въпрос на това да срещнеш сродната си душа. В случая с този филм е точно това. Трябвало е да мине време, но и човек да има смелостта да се обърне назад към проблемите и травмите. Да прости на родителите си, ако има какво да се прощава. Човек на по-късна възраст разбира, че е направил точно това, на което е бил способен в даден момент. От моите години бих могъл да кажа, че съм разбрал, че няма какво да прощавам на родителите си.“

Всеки, който желае, може да гледа филма „Защото обичам лошото време“ на кино.

NOVA e медиен партньор на проекта.