NOVA и Webit представят най-мащабното събитие за личностно и професионално развитие

Предприемачът и председател на борда на WEBIT Foundation беше гост в студиото на „Здравей, България“, за да разкаже повече за Future Forum. Мащабното събитие, организирано съвместно от NOVA и Webit, ще предостави неограничени възможности за кариерно развитие тази есен. 

„От много малък научих две неща – какво е конкуренция и какво е партньорство. От бедно-работническо семейство съм и на 7 години започнах да работя като събирах копър и го продавах на пазара. Така научих какво е предимството на едно дете. Възрастните жени, които бяха мои конкуренти, извикаха инспектора, който да провери дали мога да продавам. Но той ме хареса и ми даде съвет да намеря някой друг възрастен, който да продава на мое място. Така научих какво е партньорството. Намерих жена, която продаваше чесън и краставици и заедно създадохме продукта – таратор. Продавахме продукт, а не отделна съставка. Почнахме да продаваме двойно повече и това благодарение на партньорството. Затова Webit заедно с NOVA започнахме да правим нещо, което вярваме, че ще промени живота на много хора. Повечето хора, около 95 % живеят живота си с идеята и днес да мине, а за утре ще мислим после. Инвестираме в цял свят и от отчетите виждаме, че в следващата година до година и половина, например в телевизионната индустрия и то само в САЩ, около 650 хиляди човека от този индустрия ще останат без работа. Тук се включват филмова, музикална, гейминг и телевизионна индустрия и това е заради изкуствения интелект“, разказва за промените които предстоят в световен мащаб предприемачът.

NOVA и Webit представят неограничени кариерни възможности с Future Forum

Трябва ли да се страхуваме от бъдещето и какво да променим?

„Най-умните хора в света ползват около 14% от мозъка си. Какво прави мозъкът ни? Той слага защита и ни позволява да играем екстремни спортове или да отлагаме решения за утре. Това прави около 95% от хората неподготвени за бъдещето. Най-лошият съветник на хората в ежедневието е страхът. Страхуваме се от непознатото. Когато разберем какво ни заобикаля, ще бъдем подготвени за него“, категоричен е Русев.

„Глобалната общност на Webit и най-голямата медийна група в България – NOVA направиха това, което аз направих на 7 години. Създадохме партньорство, чрез което да постигнем много повече. Целта ни е не само да направим един форум, който ще е на 23-24 октомври 2024 година, а да променим животите на хиляди, стотици и милиони хора в България, като им помогнем да осъзнаят по какъв път трябва да тръгнат в своето лично и професионално развитие. Името на формата е Future Forum или Форумът на бъдещето и той ще дава достъп и до целия Webit. На него осъзнати и реализирани хора ще дадат стъпка по стъпка рецепта как да развиеш себе си като човек, личност и професионалист. Всичко е в нашия мозък и на събитието Future Forum ще има професионалисти, които ще помогнат на стотици хилядите българи“, споделя Пламен Русен какво ще се случи на предстоящото събитие.

Пламен Русев за изкуствения интелект и бъдещето на човека

Русев коментира поздравленията за Webit Summit, които се появиха на кулата на Nasdaq в Ню Йорк. Това е фасадата на храма на капиталовите пазари в света, която е със специален поздрав по случай 17-та годишнина на форума Webit. За Русев това е най-добрият пример как се изгражда в бранд една държава. 

Повече за мащабния кариерен форум, програмата и изложението можете да откриете на Future Forum.bg!