Задържани са 12 души...

Акция "Пеперудите" се провежда днес в Ботевград, съобщиха от МВР.

В специализираната полицейска операция участват антимафиоти от главната дирекция и териториалното звено "БОП"- София област, криминалисти от областната дирекция на МВР-София и РУП-Ботевград.

Акцията се провежда по досъдебно производство за склоняване към проституция, трафик на хора с цел сексуална експлоатация, пране на пари във връзка с организирана престъпна група.

Служителите на реда ударили шест адреса, основно апартаменти и две къщи в централната част на града и ж. к. "Саранск", където арестували дванадесетима, сред които лидерът на престъпната група с прякор Пинко, седмина – шофьори и охранители на проституиращите момичета и четири проститутки – три от Ботевград и една от Перник.

При проверките на адресите са открити контрабандни цигари и алкохол, тетрадки с оборотите от дейността на момичетата, пет хиляди лева, 19 златни кюлчета всяко по около три грама, чиито произход тепърва ще се установява. Проверяващите установили, че собственикът на едно от жилищата, се включил е незаконно към електропреносната мрежа.

Иззети са АТВ, мотоциклет "Хонда", лека кола "ВМW" – седма серия и "Ауди А8", собственост на лица от престъпната група и обект на пране на пари. Издирват се още две возила. С полицейска мярка за 24 часа в местното районно управление са задържани: П.В./31г./ – Пинко, А.К. /45 г./ - Гаго, З.К. /27 г./ , В.С. /27 г., А.А. /21 г./ и Л.М. /23 г./.

Проститутките са извършвали дейността си в района на Околовръстно шосе край София и в района на Ботевград, край летището. Разследващият екип продължава работата по разплитане дейността на престъпната група. /БГНЕС