Димитър е с диагноза шизофрения с тежка форма на психопатия...

Психично болен мъж е убил възрастна двойка в Костенец. 34-годишният Димитър е с диагноза шизофрения с тежка форма на психопатия, информираха полицаите.

Въпреки тежкото си заболяване обаче мъжът не е бил на лечение в клиника, а се е разчитало сам да взима лекарствата си и както често става в такива случаи е пропуснал много хапчета, обясниха от полицията.

Убийството е извършено на 10-ти март. 77-годишната Иванка е била удушена, а съпругът й Сандо е намушкан в областта на шията и тялото. С помощта на психолозите в МВР е направен профил на извършителя, който е насочил разследващите към човек със сериозни психически проблеми.

Арестуваният Димитър е на 34 години. Работи като гробар в Костенец. Шизофреник, освидетелстван е преди години и близък приятел на семейната двойка, която е убил. Разчитало се е сам да се грижи за себе си и да взима лекарствата си редовно.

Димитър е в ареста за 72 часа, той не може да бъде осъден, защото е освидетелстван и не носи отговорност за действията си. Димитър обаче е носел отговорност за хапчетата, които трябва да пие. От дълго време не е изпълнявал това свое задължение, разказал самият той пред полицаите.