Инцидентът станал само на 50 м от училище...

Бомба избухна в центъра на Пловдив тази сутрин, само на 50 метра до училище. Няма жертви и пострадали.

Самоделното устройство е било поставено до входа на административна сграда и се е задействало, когато покрай нея е минал лек автомобил.

"Календар" научи, че покушението е било насочено към колата, в която са пътували трима ключови свидетели по делото за собствеността на бившата комунална фирма "Еко глобал".

Единствено пред камерата на Нова телевизия те разказа за случилото се. 

Около 9.00 часа мощен взрив разтърсва оживената улица "Данаил Николаев". Камъни и пирони хвърчат към близките блокове и основното училище "Петър Берон".

Бомбата е била заложена до бариерата на входа и е задействана дистанционно, когато  колата, в която са пътували тримата ключови свидетели, е минавала.

В автомобила са били Иван Личев, Йордан Кръстев и Мария Христова. Тримата отивали на работа. Те са ключови свидетели по делото за прехвърлянето на собствеността на бившата комунална фирма "Еко глобал".

За Иван Личев, който е карал колата, това е второ покушение. Преди 3 години е бил пребит с метални пръти.

Бизнесменът Петър Станчев заяви, че няма нищо общо с взрива и че това е клевета срещу него. Тази сутрин бил по работа в София. Полицията работи по няколко версии за взрива, но засега пази мълчание.