Административна сграда, разположена в резидентския комплекс на либийския лидер Муамар Кадафи в Триполи, беше напълно разрушена от ракета на коалиционните сили...

Административна сграда, разположена в резидентския комплекс на либийския лидер Муамар Кадафи в Триполи беше напълно разрушена от ракета на коалиционните сили. Оттам уверяват, че либийският лидер не е мишена.

Резиденцията Баб ел Азизия е разположена в южната част на либийската столица. Разрушената сградата се намира на петдесетина метра от шатрата, в която полковник Кадафи приема важните си гости.

Правителственият говорител Муса Ибрахим определи бомбардировката като "варварска, която е можела да засегне стотици цивилни, събрали се в резиденцията на Муамар Кадафи, на 400 метра от ударената сграда".

Реакцията на Съединените щати – вицеадмирал Бил Гортни, директор на Съвета на началник щабовете на въоръжените сили категорично заяви: "в този момент мога да гарантирам, че Кадафи не е в нашия списък с цели".

Представител на коалиционните сили коментира, че административната сграда в резидентския комплекс на Кадафи била унищожена, защото в нея се помещавал командно-контролен център на либийската армия.