С 3% е спаднало одобрението към премиера Бойко Борисов, а към Цветан Цветанов се е сринало с 11%...

Намалява одобрението към много от българските политици и държавните институции. Данните са на Центъра за изследване на общественото мнение.


От декември досега доверието на хората постепенно намалява. С 3% е спаднало одобрението към премиера Бойко Борисов, а към Цветан Цветанов се е сринало с 11%.


Недоволството е насочено не само към конкретни политици, но и към цели институции. С 2% са се стопили симпатиите към българския парламенти и с 4% към целия кабинет.


Хората разграничават личността от институцията. Въпреки че доверието към вътрешния министър намалява, към полицията и прокуратурата расте, макар и с минималния 1%.


Макар и по-малко харесван, челното място на най-одобрявани политици продължава да държи премиерът Бойко Борисов. Следва го регионалният министър Росен Плевнелиев.


Президентът Георги Първанов заема 7-ма позиция в класацията на симпатиите с почти 41%. За сравнение преди 3 месеца държавният глава е бил харесван от 45% от анкетираните.


Като основна грешка на кабинета, всеки пети отчита по-лошия начин на живот. Или по-точно 63% от хората са категорични, че жизненият им стандарт се е влошил само за три месеца.


Едва 5% се чувстват финансово по-стабилни. Най-силно хората се притесняват да не загубят работата си, както и от ниските доходи и нередовното изплащане на заплатите им.


Според проучването почти 45% от хората смятат, че Бойко Борисов би бил добър президент. Цветан Цветанов и Меглена Кунева са следващите в класацията – с близо 33 и 32%. Следват Сергей Станишев, Волен Сидеров, Ивайло Калфин и Надежда Нейнски.