Сушито се приготвя по японска технология, но продуктите у нас нямат нищо общо със Страната на изгряващото слънце...
Традиционната японска храна в България не крие абсолютно никаква опасност за хората. През последните дни се появиха съмнения около безопасността на сушито. Собственици на рибни ресторанти дори се готвят за евентуален отлив на клиенти.
Световната паника около безопасността на японската кухня се пренесе и в България. От години насам сушито привлича доста родни кулинарни ценители. На практика този специалитет се приготвя от ориз, сурова риба и други морски дарове.
Сушито се приготвя по японска технология, но продуктите у нас нямат нищо общо със Страната на изгряващото слънце.
В България доставките за производството на японска храна преминават през големите европейски рибни борси в Холандия и Германия. Оттам идват най-вече по-скъпите деликатеси.
Опасността от радиооблъчване в Япония вече накара страни от цял свят да прекратят доставките на храни от региона на бедствието. Бърза проверка на "Календар" в няколко големи търговски вериги в столицата не откри рибни продукти с етикет "Произведено в Япония".